Андроид приложение за фитнес тренировки

Този проект е разработен по дисциплината „Дизайн на мобилни приложения“, за съжаление съм го разработил само на ниво дизайн. Заглавието на проекта е „Да се създаде дизайн на приложение „Съветник за тренировки““ .

Условието:

Главното Activity да съдържа меню с любими тренировки, бутон с картинка, при кликването на който да се показва текущ потребителски профил със снимка на потребител, Име на потребител, брой изгорени калории.

Да има подходящ скролируем Layout, който да показва списък с тренировки, като списъкът се състои от главна снимка, продължителност в минути, ниво на интензивност (високо, средно, ниско), ниво на трениращ (начинаещ, среден, напреднал).
При кликване на бутон „Тренировки“, да се зарежда списък с категории на тренировки (например: за сила, за устойчивост, за бързина, др.).
При кликване на категория тренировки, ще се зарежда Activity с TableLayout със съответните тренировки в категория.
При кликване на конкретна тренировка се зарежда Activity за провеждане на тренировка, което се състои от брояч: колко секунди са преминали, заглавие на тренировката и VideoView, което зарежда и пуска видеото на тренировката.

Като цяло идеята ми се разминавам доста от заданието, но това е така защото смятам да направя приложение, което ще ми е от полза.

Част от документацията на проекта

Проекта е за “Android” платформи, работна среда за програмиране “Android Studio”. Използвал съм нисък левeл API и Android 4.5 (Jelly Bean) за по голям обхват на мобилни устройства близо 80% от устройствата регистрирани в Google Play Store. Приложението е тествано на виртуален емулатор “Genymotion” – Samsung Galaxy S4 – 4.3 – API 18 – резолюция Full HD 1080х1920 и реално устройство HUAWEI P9 lite Android 6.0 .

Целта на приложението е да съветва потребителя какъв вид тренировъчна програма да избере, да следи обема на тренировката и прогреса на трениращият, като прогреса може да се измерва в няколко направления:

  • Изгаряне на телесна мазнина (отслабване)
  • Покачване на мускулна маса
  • Повишаване на силовите постижения
  • Поддържане на тегло.

Приложението дава възможност на трениращият стриктно да следи тренировките си – кога последно е тренирал, каква тренировка или програма е използвал и други подробности, като брои серии, повторения и повдигнати килограм. По този начин всеки сам може да следи напредъка си.

На главното активити има списък с тренировки и възможност да се показват само любими тренировки. В бъдеще ще могат да се добавят и къстъм тренировки, които потребител сам ще може да добавя и модифицира. Към всяка тренировка ще могат да се добавят бележки, как е преминала и други важни неща които трябва да се отбележат.

Раздел “профил” е предназначен за лични данни на трениращият като:

  • Имена
  • Лично тегло
  • Височина
  • Възраст
  • Профилна снимка
  • Изгорени калории

Раздел “Прогрес” е предназначен за преглед и сравнение на изминали тренировки. Ще предоставя пълен отчет на тренировките, като дата и час на провеждане на тренировката, вид тренировка, продължителност, интензивност, обем и др.  

Няколко скрийншота от приложението