Персонален бизнес софтуер – ERP система

ERP Система е система, която служи за планиране на ресурсите на предприятието. Съвкупност от програми, които обединяват  различните работни процеси в предприятие. В този случая са печатница, пункт за технически прегледи, и счетоводен отдел.   Всеки един от секторите си има роли и отговорни служители, които имат достъп за съответния раздел.

Първоначалният замисъл на програмата e, приложение за съхранение и управление на снимки, имена и дати, за отдел печатница.  В последствие се добавя и раздел Съобщения, който е предназначен за пункта за технически прегледи и застраховки гражданска отговорност. В раздел съобщения се въвеждат данните за МПС, чрез които система автоматично известява собствениците на МПС-та, на които им предстои подновяване на ГТП или ГО, със изпращане на СМС съобщение на мобилния телефон. Раздел Счетоводство съчетава, няколко независими програми:

  • програма КАСА, чрез която се проследяват приходите и разходите за всеки месец и текущата наличност на касата. Разпределяне по различните видове банкови сметки, начисляване и изваждане на ДДС и рекапитулация.
  • Програма склад, чрез която се проследява движението на склад с не много продукти. Правят се заявки към склада, заприходяване и изваждане към склада, като на базата количество и цена, се изчислява средно претеглена цена за дадения артикул. Отчетност по месеци и проследяване на наличности.
  • Програма договори и консумации, това може би е основния раздел от ERP системата, който ще се преизползва за нови функции и надграждане.

Системата се ползва и доразработва вече над година и все още се надгражда с допълнителна функционалност.

За изграждането на приложението са използвани Laravel с Vue компоненти версии: PHP 7.2,  Laravel 7.3, Vue 2.5.17. Изпълняват се няколко Cron-Job задачи и всичко е качено на споделен хостинг от SuperHosting.BG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *